Online Blood Bowl League Manager

használati útmotató edzőknek0. Mi az OBBLM?

Az Online Blood Bowl League Manager (OBBLM) egy olyan portál, amely segítségével Blood Bowl ligákat lehet nyilvántartani az interneten. Pár kattintással megnézheted a csapatokat, meccs eredményeket és az aktuális liga rangsort.

1. Regisztráció

Ahhoz, hogy edzőként jelen legyél a portálon, regisztrálnod kell.

Login -> Register (link alul)

Add meg felhasználó nevedet, email címedet, jelszavadat. Az adminisztrátoroknak először jóvá kell hagyniuk a regisztrációdat, csak ezek után tudsz majd belépni. Kérlek, légy türelemmel.

Arra kérlek, hogy a Coach Corner -> Profile menüpont alatt add meg az elérhetőségeidet.

2. Csapat létrehozása

Coach corner -> New team menüpont alatt hozhatsz létre új csapatot. A League/Divison résznél ne felejtsd el az aktuális ligát kiválasztani!

Ez után a Coach corner -> Coach's teams -nél a listából válaszd ki a csapatot.

Team management doboz segítségével állíthatod össze csapatodat. A legfelső legördülő mezővel választhatod ki, hogy mit szeretnél csinálni:

Hire player: Játékos felvétele. A player mező a típusát, a number a sorszámát, a name pedig a nevét adja meg. A journeyman jelölőnégyzetet hagyd üresen, elvégre nem pótjátékosról van szó.

Hire journeyman: Pótjátékosok felvétele (egy meccs erejéig).

Fire player: Játékos kirúgása. Vigyázat, nem kapod vissza a játékos értékét!

Unhire player: Játékos felvételének visszavonása. Visszakapod a játékos értékét. Ezt használd, ha a liga előtt meggondolnád magad a csapat-összeállítással kapcsolatban!

Rename player: Játékos átnevezése.

Renumber player: Sorszám módosítása.

Buy team goods: Itt tudsz apothecaryt, rerollt, cheerleadert, és assistant coachot venni.

Let go of team goods: Az előzőek vételének visszavonása.

Set ready state: Kész van-e a csapatod a kihívások fogadására. Az alapértelmezés szerint igen. Ha huzamosabb ideig nem érsz rá játszani, akkor így jelezd: vedd ki a pipát, és ments.

Retire team: Csapat inaktívvá tétele. Ez még visszavonható.

Delete team: A csapat örökre, visszavonhatatlanul törlődik.Az About menüpont alatt rövid bemutatkozót írhatsz csapatodhoz, és képet is tölthetsz fel.

A News-nál rövid híreket tehetsz közzé, amik a főoldalon is megjelennek.

A Roster menüpontnál PDF formátumban letöltheted az aktuális csapatlistádat, illetve a BOTOCS-XML a BOTOCS kliensnek megfelelő formátumú csapatlistát hozza létre (a megnyiló lap url-jét kell bemásolni Team mezők valamelyikébe).


3. Eredmény feltöltése

Ahhoz, hogy egy meccs és eredménye felkerüljön az OBBLM-re, az adminisztrátoroknak létre kell hozniuk az eseményt.

Ha a meccset kiírtuk, és szeretnéd az eredményt lejelenteni, akkor klikkelj a Matches -> Upcoming matches menüpontra. Ott pedig a megfelelő meccs mellett bökj a View linkre. A következőket kell kitöltened:


A csapatösszesítő adatokon kívül ki kell töltened az egyes játékosokra vonatkozó adatokat is:
 


Ha sztárjátékost (Star Player) vagy szabadúszót (Mercenaries) használtál, ne feledd el felvenni! Ha a csapatod képes zombi létrehozására, és éltél a lehetőséggel, akkor Raised zombienál jelöld be!Pótjátékosok: A szabályok szerint, ha 11 játékosnál kevesebbel lépsz pályára, akkor kaphatsz ingyen lineman-eket, hogy meglegyen a létszám. Ők a pótjátékosok (journeyman). Ezeket nem kötelező adminisztrálni OBBLM-ben, kivéve, ha CAS-t, TD-t vagy MVP-t szereznek. 

Ha ez az eset áll fenn, akkor az eredmény lejelentése előtt vedd fel a pótjátékost a Coach corner -> klikk csapat névre -> Team management dobozban. Hire player legyen kiválasztva a legördülő menüben, majd pipáld ki a Journeyman? jelölőnégyzetet! Ilyenkor ingyen megkapod ezt a játékost pótjátékosként.

Ha nagyon szívedhez nőtt egy pótjátékos (pl. rengeteg SPPt szerzett), akkor lehetőség van csapatba való végleges felvételére alapáron. Ezt ugyanitt a 
Hire journeyman kiválasztásával teheted meg. 


A program nem ellenőrzi, hogy a csapatösszesítőnél megadott gólok és CASok száma megegyezik-e a játékosoknál megadott adatok összegével. Kérlek számold át az adatokat, mielőtt mentenél! A csapatösszítő adatai alapján számoljuk a ligapontokat, a játékosok eredményei pedig az SPP-k kiosztásánál érvényesülnek.

Ha elrontottál valamit és az eredményt szerkeszteni szeretnéd, akkor a Matches -> Recent matches pont alatt találod meg az eseményt (mivel a lejelentés egyszer már megtörtént).

Ha valamelyik játékosod fejlődött, akkor az új képességet a csapatlapnál (Coach corner -> klikk a csapat nevére) veheted fel.